Hoe creëer je een gezellige woonruimte

Hoe creëer je een gezellige woonruimte

minuten lezen

Zo creëer je met 7 items een gezellige zithoek in uw woonkamer!

Of het nou winter of zomer is, het hele jaar door wilt u optimaal kunnen genieten van een heerlijke zithoek waar u zich helemaal thuis voelt. Maar hoe maakt u nou van uw woonkamer een gezellige zithoek? Kunt u doormiddel van kleur al een goede hoek creëren? Of zijn het de kleine details waarbij u zich helemaal thuis voelt. We helpen u graag op weg om uw woonkamer te voorzien van sfeervolle items waardoor u niet meer weg te slaan bent uit uw huis.

 

Goede bank is het halve werk
Uiteraard is een zithoek zonder een lekkere lounge bank geen zithoek. Zo is er niets lekkerder dan languit op de bank liggen. Maar met alleen een bank is het natuurlijk niet direct een gezellige zithoek. Door de kleine details zoals een heerlijke fleecedeken, kussentjes en wat gezellige kaarsjes op de salontafel maakt het de zithoek al meer een woonkamer.

Zo hebben wij van dePauwwonen de leukste eyecatchers voor u op een rijtje gezet:

 

Is de zithoek niet al te groot? Maak dan gebruik van spiegels. Hang deze boven de bank of in de buurt van de televisie. Doordat u de zithoek voor een groot gedeelte terugziet in de spiegel, lijkt de kamer ineens een stuk groter. Heeft u dus een groot stuk muur? Maak dan ook gebruik van een goede grote spiegel.

 

Bankhangen en gezelligheid kunnen natuurlijk niet samen zonder een grote fleecedeken. Vooral op de koude wintermaanden kunt u met het hele gezin onder een dekentje naar een heerlijke film kijken. Kies dan ook vooral een plaid uit, die past bij uw andere woonaccessoires. Mocht men de deken over de armleuning van de bank gooien zal dit minder snel rommelig over komen in uw knusse zithoek. 

 

Net zoals dat een fleecedeken eigenlijk onmisbaar is een zithoek geldt dat ook voor kaarsjes. Kaarsjes maakt de sfeer al vrij snel gezellig maar met een mooie waxinehouder waarbij er een soort patroon op de kast, tafel of muur ontstaat is het helemaal één grote gezelligheid. Naast een patroon is ook lichte materialen welke doorschijnend zijn ook al vaak genoeg voor een knusse uitstraling.

 

Wilt u echt iets bijzonders? En kunt uw zithoek nog wel wat licht gebruiken? Dan heeft dePauwwonen iets heel leuks in het assortiment zitten, wat behoorlijk uniek is en niet in vele woonkamers hangt. Dat zijn onze wandpanelen met licht, ze stralen geen enorme hoeveelheid licht af waardoor er een gezellige uitstraling ontstaat. Omdat deze wandpanelen vrij uniek zijn, raden wij het aan om ze als een eyecatcher op een opvallende plek op te hangen.

 

Heeft u niet genoeg ruimte om nog een extra stoeltje te plaatsen? Of heeft u een grote loungebank maar niet groot genoeg om de benen te kunnen strekken? Dan biedt een poef zeker uitkomst.

 

Om alle meubels tot elkaar te komen wordt vaak gebruik gemaakt van een vloerkleed. Dit maakt het naast een geheel ook een stuk gezelliger en warmer aan de voeten. Heeft u een strakke en moderne zithoek waarbij alles recht en vierkant is? Maak dan gebruik van een rond vloerkleed om zo de vlakken te doorbreken.

 

Tot slot maar ook zeker niet de minste, is de bank opvullen met leuke kleurrijke kussens. Door een andere kleur te kiezen dan de bank, vallen de kussens extra op! Heeft u een kleurrijke of opvallende bank? Ga dan juist voor een rustige kussen waarin geen print of andere opvallende kleuren in verwerkt zit.

U kunt binnen een mum van tijd een compleet ander zitgedeelte realiseren en wij helpen u graag verder met onze ruime collectie voor iedere woonstijl.

Neem ook de tijd om al onze andere blogs te lezen waarin wij u op de hoogte houden van alle interieur trends.

Delen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »
Categorieën
LampenAccessoiresMeubelsTuin & TerrasKidsPetsLifestylede PauwStijl ClubCadeaubonSaleOver onsKlantenserviceMijn account