Meubelen

Elk jaar ontstaan er weer nieuwe trends wat betreft huis meubels voor het interieur en de inrichting daarvan. Afgelopen jaren zagen we veel minimalistische meubels terugkomen in de meubelzaken en waren lichtere kleuren populair.Natuurlijk blijven minimalistische stijlen perfect om uw woonkamer of studeerkamer in te richten, maar de verwachtingen zijn dat u weinig ‘wit’ tegen zult komen in de woonwinkels de komende jaren. Meubels geïnspireerd op de industriële revolutie blijven, ondanks dat ze al ruim 10 jaar de boventoon voeren, nog steeds uitermate populair en vaak ook gemixt met de landelijke woonstijl. Oosters georiënteerde meubels zijn nooit weggeweest en nog steeds zeer populair vaak door de warme kleuren en prachtig handwerk wat iedere product een ziel geeft. Om u een beetje op weg te helpen bij het kiezen van meubels voor uw interieur worden er in deze categorie een aantal stijlen en meubelsoorten getoond die gegarandeerd sfeervol zijn en hopelijk zullen passen in Uw woonthema.

Tafels

Een zeer belangenrijk onderdeel in ons interieur is de tafel en of het nou gaat om een salontafel, eettafel of bijzettafel allen hebben ze een grote invloed op de ruimte. Vaak zijn eettafels gedeeltes in de woning waar uw samen met uw gezin, vrienden of familie bij elkaar zit. Het vinden van de juiste tafel die past bij uw woonthema is best lastig omdat er vaak zoveel keus is. Het kiezen van de juiste tafel hangt af van verschillende factoren en de grootste is de grootte van de ruimte. Soms heeft u bijvoorbeeld geen ruimte voor een salontafel uit 1 stuk maar kunt u dat oplossen door 2 bijzettafeltjes neer te zetten. Een ronde eettafel neemt per definitie minder plaats in beslag dan een rechthoekige eettafel.

Zitmeubelen

Een meubelstuk wat er zeer zeker toe doet in onze interieur is de stoel of kruk. Stoelen bestaan in vele maten,uitvoeringen en stijlen dus de perfecte stoel vinden klinkt makkelijker dan het is. Bij de keuze van een eettafel stoel moet u altijd beginnen met het opmeten van de hoogte van uw eettafel immers wilt u dat de stoelen (inclusief de armleuningen) wel onder uw tafel passen. Bedenk altijd welke woonstijl bij jouw thuis de boventoon voert en speel dan daar op in.

TV-meubelstuk

Een meubelstuk waar veel verschillende trends bij voorkomen is het TV-meubelstuk. Voorheen waren grote vierkante blokvormige kasten waarin de TV werd geplaatst erg populair. Een TV-meubelstuk diende als zowel een kast als een ‘onderzetter’ voor de TV. Een andere populaire trend van de laatste jaren waren de industriële meubels. Zo kwamen er ineens meubelstukken tevoorschijn die waren gemaakt van stalen buizen of geweerd hout. Vaak wordt een dressoir ook gebruikt als TV-meubelstuk.

Kasten 

Als u liever uw spullen ergens anders opbergt dan in een TV-meubelstuk (met opberglades of vakken), dan kunt u ervoor kiezen om een sierlijke kast in uw interieur te plaatsen. Waar u de afgelopen jaren veel metalen kasten zag, die aansluiten bij de industriële meubels, ziet u nu vaak meer strak houtwerk terugkomen. In ons assortiment kasten vindt u verschillende houten kasten van fascinerend mozaïekwerk tot robuust metaal/hout combinaties. Zo zorgen de kasten enerzijds voor een strak en tijdloos uiterlijk, maar anderzijds ook voor een speels lichteffect dankzij de kleurvariaties en spiegelingen van de mozaïek. Mocht u vragen hebben over de inrichting van uw interieur of het kiezen van geschikte meubels, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met het geven van een passend advies. Neem een kijkje in ons assortiment en vindt het meubelstuk of de meubels die bij uw interieur passen!