Vloerkleden

Vloerkleed Perth
geen voorraad

Vloerkleed Perth

€494,50
Vloerkleden

Vloerkleden 

Iets wat meestal pas aan het einde wordt gekocht bij de aanschaf van meubilair en accessoires voor het interieur is het vloerkleed of tapijt. Toch maken vloerkleden een belangrijk en vaak groot (letterlijk) deel uit bij de inrichting van het huis. Bekijk ook onze informatieve Blog sectie over verlichting, meubels en woonaccessoires.

Waarom een vloerkleed aanschaffen?

Een vloerkleed is niet alleen praktisch, maar voegt ook sfeer toe aan uw interieur. Dit woon item is ontzettend geschikt voor het maken van één geheel van verschillende losse meubels in de ruimte. Een tapijt of kleed zorgt daarnaast letterlijk en figuurlijk voor meer warmte in huis. Het is dan ook een echte blikvanger die voor een gezellig effect zorgt!

 Hoe kies ik een geschikt vloerkleed?

Het uitzoeken van een ideaal vloerkleed brengt een aantal punten met zich mee waar u op moet letten. Zo kunt u letten op dingen als het formaat: u verkijkt zich snel op de grootte van een vloerkleed. Wilt u een rechthoekige of een rond vloerkleed? Meet altijd eerst in huis hoe groot het kleed moet zijn om teleurstellingen te voorkomen. Let daarnaast op zaken als het materiaal, stijl en functie. Zoekt u een kleed om koude voeten te voorkomen? Of bent u op zoek naar een zachte ondergrond voor uw kinderen? Dit zijn allemaal aspecten om rekening mee te houden. Tot slot is de kleur een belangrijk aandachtspunt. Een kleur vanaf een afbeelding op het internet kan heel anders uitzien in het echt. Als u zeker wilt weten hoe de kleuren van het tapijt ogen, neem dan een bezoekje aan de winkel. Lees hieronder meer over kleurgebruik bij tapijten en/of vloerkleden.

Diverse kleuren tapijten of vloerkleden

De kleur van uw vloerkleed dient samen te hangen met de rest van de stijl in uw interieur. Bij een ingetogen huisstijl kunt u het best kiezen voor effen kleuren. Let hierbij ook vooral op de muren; indien u drukke muurversieringen heeft of een uitgesproken verfkleur op uw muren heeft zorgt een effen tapijt met basic kleur voor meer rust in huis dan een tapijt vol met drukke en chaotische patronen. Vloerkleden die printjes als strepen of cirkels of andere soorten patronen bevatten zijn zeer geschikt als tussenweg wanneer u op zoek bent naar een basic vloerkleed maar wel met een vrolijke print.

Mooie plekken voor een vloerkleed

Een vraag die wij vaak krijgen te horen is: welke plek voor een kleed is het best? Als u eenheid in de ruimte wilt creëren dan kunt u het kleed het best een centrale plek geven, bijvoorbeeld voor de televisie. Hier grenzen de bank (of meerdere banken), fauteuil en salontafel allemaal aan. Als uw woning afwijkt van het formaat van het tapijt kunt er nog altijd voor kiezen om meerdere tapijten neer te leggen om alle losse onderdelen met elkaar te verbinden. Bij een eettafel raden wij aan om het vloerkleed ten minste 60 centimeter te laten uitsteken aan weerszijden. Zo kunt u de stoel naar achteren schuiven zonder dat deze van het vloerkleed afkomt.                                                                                                                                                        Mocht u vragen hebben omtrent vloerkleden of ons aanbod, neem gerust contact met ons op. Ook helpen wij u graag met het geven van een passend advies. Neem een kijkje in ons assortiment en vindt het vloerkleed die bij u en uw interieur past!

 

  • Geen producten gevonden
Boven de €50,- geen verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »