Salontafels

Salontafels

Salontafels

Een element dat voor een grote impact in uw interieur kan zorgen zijn tafels. Of het nou gaat om een eettafel, salontafel of bijzettafel: een tafel heeft een grote invloed op de sfeer van de ruimte omdat dit vaak het gedeelte is waar uw samen met uw gezin, vrienden of familie bij elkaar zit. Het vinden van de perfecte tafel die match met uw interieur is niet eenvoudig. Het kiezen van de soort tafel hangt af van verschillende zaken, denk hierbij aan de grootte van de ruimte en de stijl van de omgeving. Er bestaan ontzettend veel varianten salontafels, van modern tot industrieel tot rond tafels of vierkante tafels. Om u op weg te helpen worden er in deze categorie verschillende soorten tafels besproken die uw interieur sfeer en gezelligheid brengen. Bekijk ook onze informatieve Blog sectie over verlichting, meubels en woonaccessoires.

Ronde salontafels

Een ronde eet- of salontafel is meestal niet het eerste waar men aan denkt bij de inrichting van het huis. Echter, tegenwoordig zijn ronde of ovale tafels juist zeer populair. Ze besparen dankzij de sierlijke ronde vorm een stukje ruimte en zorgen daarnaast voor een gezellig effect in huis. In een kamer die uit een woon- en eetgedeelte bestaat zijn er vaak veel hoekige meubels aanwezig. Denk aan een (hoek)bank, een tv-meubelstuk, een kast enz.. U kunt de hoekige vormen en rechte lijnen in uw ruimte doorbreken met een ronde eet- of salontafel. Een ander voordeel van ronde en ovale tafels is dat die geen vervelende uitstekende hoeken heeft. Als u (klein)kinderen heeft komt dat natuurlijk goed van pas, want kinderen kunnen zich nog wel eens flink aan de rand van zo een tafelhoek stoten. Wist u dat het zitten aan een ronde tafel meer uitnodigend is voor het hebben van een goed gesprek? Door de ronde vorming is iedereen gelijk aan elkaar en kan er altijd iemand schuiven, dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel aan tafel. 

Industriële salontafels 

Wellicht één van de grootste trends op het moment zijn de industriële meubels. Een industriële salontafel kenmerkt zich door de stoere en robuuste materialen; hout en metaal. Een metalen salontafel is eenvoudig schoon te maken en heeft verder weinig tot geen onderhoud nodig. Het geeft een stevig en stoer effect en creëert een echte blikvanger in uw huis. Mocht u vragen hebben met betrekking tot onze collectie salontafels, neem gerust contact met ons op. Ook helpen wij u graag met het geven van een passend advies. Neem een kijkje in ons assortiment en vindt de soort tafel die bij uw interieur past! 

 

  • Geen producten gevonden
Boven de €50,- geen verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »