Lampvoeten als basis ontwerp

Lampvoeten als basis ontwerp

minuten lezen

Lampvoeten

Een goede schemerlamp is een woonelement wat de niet weg te denken valt uit een smaakvol interieur en het uitkiezen van een lampvoet staat aan de basis voor een mooie schemerlamp. Schemerlampen zijn praktisch onmisbaar als je een kamer wilt verlichten omdat ze een zacht licht verspreiden en zorgen voor een sfeervolle ambiance. Een schemerlamp bestaat uit twee onderdelen: De lampvoet en de lampenkap. Om de lamp te vinden die echt helemaal past binnen je woninginrichting, is het belangrijk een perfecte combinatie tussen deze twee te zoeken.

Lampvoet Schildpad Antiek Brons in 3 maten

Jouw woning, jouw woonstijl

Of je nou op zoek bent naar een lampvoet die goed past bij een oude of vintage lampenkap die je nog hebt liggen, of dat je een voet en kap bij elkaar zoekt uit onze mooie collectie; de keuze van een schemerlamp begint bij de lampvoet. Er zijn lampvoeten uit verschillende materialen zoals koper, brons, nikkel of staal, maar ook van rotan, hout of steen. Ga je voor een klassiek ontwerp of liever een speels, strak of exotische lampenvoet? Deze keuzes hangen natuurlijk af van je smaak en van het interieur waarvoor je de lamp uitzoekt.

Lampvoet Joy Donker Bruin Hout in 2 maten

Leef je in een statig en chic interieur? Dan is een mooie, klassiek gedecoreerde lamp in een edelmetaal zeker iets voor jou. Ga voor een mooie goudkleurige voet, of eentje uitgevoerd in glanzend nikkel. Heb je een strakke, moderne inrichting? Dat vraagt dan eerder om een minimalistische lampvoet, bijvoorbeeld uitgevoerd in mat zwart staal. Simpel en elegant. Ook voor de wat zachtere hedendaagse eclectische en Scandinavische woonstijlen hebben we een grote keuze lampvoeten. De meer robuuste modellen doen het goed in een industriële woonomgeving.

Lampvoet Presley koraalrood

Denk er ook aan dat je de keuze van een lampvoet kan bepalen aan de hand van de andere lampen die je in je huis hebt. Sommige lampvoeten zijn uitgebreid gedecoreerd en andere zijn bijna kleine kunstwerkjes, met dierenvormen of een grote glazen stolp. Van veel van onze lampvoeten zijn er ook andere lampen, zoals staande lampen of wandlampen in hetzelfde design.

Lampvoet Jada Grijs Keramiek in 2 maten

Toch is het belangrijk om een open blik te houden bij het kiezen van een lampvoet; niet alles in huis hoeft in exact dezelfde stijl. Soms kunnen tegenstellingen juist erg goed werken: een oosterse stijl lamp kan het bijvoorbeeld ook erg goed in een klassiek of hedendaags interieur, dus laat je vooral leiden door je eigen gevoel en persoonlijke voorkeuren!

Lampvoet Jordyn Naturel Hout

De combinatie lampvoet en lampenkap

Uiteraard is het van groot belang dat je de juiste kap bij je lampvoet zoekt. DePauwWonen beschikt over een mooie collectie lampenkappen, dus laat je inspireren! Over het algemeen past een donkerkleurige of zwarte kap goed past bij de modernere en industriëlere modellen, terwijl de kleurige en bonte lampenkappen het goed doen bij de meer retro en klassieke lampvoeten. Maar ook hier geldt: niets staat vast, behalve dat de lamp uiteindelijk goed past bij jouw interieur. De combinaties zijn eindeloos en dit is niet alleen een van de leuke dingen aan het samenstellen van je eigen schemerlamp, het is ook bij uitstek de kans om jouw persoonlijke touch te geven aan je woning.

Lampvoet Indira Antiek Brons in 2 maten

Ledlampen

Vergeet tot slot niet om een goede ledlamp bij je lampvoet te kiezen. Je kan deze makkelijk bij dePauwwonen bij je bestelling voegen, zodat je zeker bent van een perfect resultaat.

Heeft u nog een vraag over een product uit onze collectie? Stuur ons dan een mail op [email protected] en wij helpen u graag verder.

Delen
Categorieën
LampenAccessoiresMeubelsTuin & TerrasKidsPetsLifestylede PauwStijl ClubCadeaubonSaleOver onsKlantenserviceMijn account