Nieuwe salontafel: waar moet je op letten?

Nieuwe salontafel: waar moet je op letten?

Op zoek naar een mooie nieuwe salontafel? deze blog geeft inspirerende tips voor het vinden van de juiste salontafel voor in de woonkamer.

Nieuwe salontafel: waar moet je op letten?

 

Is het tijd om een nieuwe salontafel aan te schaffen? Maar heb je geen idee waar je op moet letten? Wij van DePauwWonen begrijpen dat maar al te goed! Want naast vorm, kleur en grootte heb je ook nog te maken met diverse stijlen en trends. Om je een eindje op weg te helpen geven wij je graag wat tips om de juiste salontafel te kunnen uitzoeken voor jouw woonkamer!

Welke hoogte en afstand tot de bank heb ik nodig?Salontafels zijn er in vele soorten en maten maar dat niet alleen, ook de hoogte van de tafel verschilt enorm. Lage salontafels zijn tegenwoordig helemaal in, omdat er ook vaker gebruikt wordt gemaakt van lage stoelen of poefen. Ergonomisch gezien is het aan te raden om een tafel te kiezen die even hoog is als je zitvlak, of maximaal 10 centimeter lager dan de armleuning van de bijbehorende bank. Naast de hoogte van de salontafel moet er ook rekening gehouden worden met de afstand tussen de bank en de salontafel. Idealiter bedraagt de afstand van het zitvlak tot aan de salontafel 40 centimeter. Dit is een perfecte afstand aangezien je dan nog voldoende ruimte hebt om tussen de bank en de salontafel door te lopen en ook het pakken van je drankje gaat gemakkelijk.

 

Salontafel Dorian

 

Welke vorm salontafel past bij jou?


De vorm die het meest voorkomt in de Nederlandse woonkamers zijn toch wel de rechthoekige salontafels en vierkante salontafels. Zodra er een zithoek gemaakt wordt, waarbij er twee zitplekken haaks op elkaar geplaatst worden, dan zorgt een vierkante salontafel voor een mooi geheel. Maar vaak worden de meeste zithoeken wat ruimer opgezet waardoor er een L vorm ontstaat. In dit geval is het plaatsen van een rechthoekige salontafel beter. Maar naast de rechthoekige en vierkante salontafels mogen we ook niet de ronde salontafel modellen vergeten. Dit is natuurlijk de trend van nu waarbij meerdere hoogtes en groottes met elkaar gecombineerd wordt. Op deze manier breek je de rechte vormen waardoor het een stuk speelser wordt. Helaas zullen ronde salontafels wel minder plek bieden om er iets op te zetten.

 

 

Salontafel Set Govinda

 

Welke stijl salontafel past in jouw woonkamer?


Naast vorm en grootte is het uiterlijk ook niet geheel onbelangrijk. Zo vind je bij DePauwWonen voor iedere woonstijl wel een bijpassende salontafel. Welke salontafel perfect past in jouw woonkamer is eigenlijk een pure smaakkwestie. Vaak wordt het afgestemd op de rest van het meubilair. Zo wordt vaak het materiaal uitgekozen wat verder ook terug te vinden is in de kamer. Op deze manier ontstaat er een geheel. Denk bijvoorbeeld aan een moderne woonkamer waarbij juist een strak wellicht hoogglans tafel perfect past. In een landelijke woonkamer denk je juist aan robuuste tafel die gemaakt is van natuurlijke materialen. Andere kiezen er juist voor om een opvallende salontafel te kiezen, waarbij het mooi is om de kleur ergens anders in de kamer weer terug te laten komen. Denk aan de kussens in de bank of andere accessoires in de kamer. Kortom iedereen heeft een andere kijk op het kiezen van een salontafel, maar het belangrijkste is, is dat jij het mooi vindt!

Wilt u graag meer advies ontvangen over het kiezen van een salontafel? Bekijk onze leuke collectie en heeft u vragen dan kunt u ons altijd een mail sturen op [email protected]

  • Geen producten gevonden
Boven de €50,- geen verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »