Oosterse filigrain lampen

Oosterse filigrain lampen

Oosterse sfeer lampen bestaan in verschillende stijlen maar hebben altijd 1 ding gemeen en dat is de gezelligheid die ze creëren in huis met hun rijkelijk hand bewerkte gaten patroon.

Filigrain lampen voor prachtige lichteffecten

 

Bent u op zoek naar een Oosterse lamp die net dat beetje extra sfeer in huis brengt, maar niet té pompeus of té aanwezig is? Heeft U nog een donker hoekje in huis die een beetje magie kan gebruiken of U zoekt een mooie eyecatcher voor boven de eettafel? Dan kunt U overwegen om voor een Oosterse gaatjes lamp (filigrain lamp) te gaan. Een filigrain lamp is veelal een lamp met een metalen frame waar handmatig een gaten patroon in wordt geboord. Dit soort lampen wordt vaak Marokkaanse lamp of Arabische lamp genoemd terwijl India ook veel van dit soort fantastisch handwerk produceert. De collectie Oosterse filigrain lampen is heel breed maar 1 ding hebben ze allemaal gemeen en dat is dat door de gaten patroon en opengewerkte frames ze allemaal een leuke lichteffect en schaduwpatronen voort brengen op Uw muren en plafond. Filigrain lampen zijn overdag rustige lampen waardoor ze heel neutraal kunnen zijn en in de avond toch garant staan voor een gezellige ambiance. Bij dePauwWonen vindt u een grote collectie aan Oosterse lampen die in veel verschillende vormen beschikbaar zijn zoals hang-, plafond -, vloer-, tafel- en wandlampen.

 

Materiaal Oosterse lampen

 

De filigrain lampen van dePauwWonen zijn gemaakt van de beste materialen, waardoor deze altijd van goede kwaliteit zullen zijn. De meeste filigrain lampen uit onze collectie zijn gemaakt van zachte metaalsoorten zoals messing of koper omdat deze makkelijk in een vorm te kloppen zijn. De fijne patronen in de lampen zorgen voor een prachtige duizend-en-één-nacht sfeer in de ruimte doch is dit effect geheel in eigen hand want afhankelijk van de gebruikte lichtbron zal de filigrain lamp wel of niet projecteren. De lampen zijn vaak afkomstig uit landen als Marokko, Egypte en India waar de ambacht van het fabricage proces van deze lampen vaak wordt doorgegeven aan volgende generaties.

 

Passende wattage voor uw Oosterse gaatjes lamp

 

Het bepalen van de juiste wattage van de lamp kan pas als u weet waar de lamp komt te hangen. Bent u op zoek naar gezellige sfeerverlichting in de avond, hangt U de filigrain lamp boven de eettafel of wilt u een gezellige werkplek creëren? Zodra u een plek voor de filigrain lamp heeft uitgekozen kunt U verschillende wattage lampjes proberen. Een duurzame sterke led lamp is mogelijk om het sfeervolle effect van de gaatjes lamp te krijgen en neemt U een led lamp met een heldere doorzichtige glas bol dan zal de filigrain lamp schaduwpatronen vertonen in huis. Neemt U een led lamp met een troebele glazen bol dan zal de filigrain lamp geen schaduwpatronen vertonen. Wanneer u kiest voor een heldere lamp met een hoog wattage, versterkt u de filigrain patronen op de muur, terwijl een lagere wattage voor een wat zachter en rustiger lichteffect zorgt en dit laatste kunt U natuurlijk ook bereiken met een wanddimmer. Wilt U alleen op Uw plafond leuke lichteffecten zien en niet op de muren? Dat kan en dan raden wij U aan om een kopspiegel lamp te gebruiken als lichtbron want deze stuurt het licht grotendeels door naar boven.

 

Kies de geschikte filigrain lamp voor de mooiste schaduweffect

 

Wellicht verwacht u dat de mooiste lichteffecten van filigrain patronen op Uw muren zijn, echter op het plafond zijn de effecten vaak scherper immers de lamp hangt dichter tegen Uw plafond aan dan bij de muren van een leefruimte. Een filigrain lamp met een breder uitgewerkt frame zal meer 360 graden licht opbrengst hebben dan 1 waarvan de gaten patronen klein zijn. Boven een eettafel of werk plek raden wij altijd een filigrain lamp aan die aan de onderkant open is voor meer verlichting op het tafelblad. Laat U verrassen door onze oosterse lampen collectie en heeft U keuze stress of weet U nooit zo goed vanaf een foto een beslissing te nemen? U bent altijd welkom in onze showroom waar U onze collectie van dichtbij kunt bewonderen.

 

dePauwWonen brengt U in Oosterse sferen!

  • Geen producten gevonden
Boven de €50,- geen verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »