Plafonnières

Plafonnières

Plafonnières

In ruimtes waar het plafond niet hoog genoeg is voor een hanglamp, kan een plafonnière of plafondlamp de ideale uitkomst bieden. In tegenstelling tot hanglampen belemmeren plafonnières namelijk niet de vrije doorloop. Daarom is een plafonniere ook vaak een populaire keuze voor een hal of een gang. Op onze site kunt u in één oogopslag ons uitgebreide aanbod plafondlampen zien. Zo filtert u snel en gemakkelijk uw favoriete stijl of kleur plafondlamp via onze filtersysteem aan de linkerzijde. Bekijk ook onze informatieve blogs over de verschillende verlichting soorten en hun toepassingen.

Wat is een plafonnière?

Plafonnières zijn wat kleinere lampen die het licht weerspiegelen tegen het plafond. Hierdoor ontstaat er een prachtig sfeervol effect: de ruimte wordt optimaal verlicht en het plafond krijgt meer accent. Een plafonnière is vooral bedoeld als basisverlichting. Daarnaast neemt zo'n plafondlamp weinig ruimte in beslag. Wanneer u LED lampen combineert met een plafonnière, bespaart u ook nog eens een hoop geld. Dit soort lichtbronnen zijn namelijk erg duurzaam.

Alhoewel plafonnières vroeger vooral in badkamers werden gebruikt, ziet u ze steeds vaker als verlichting in woonkamers, slaapkamers of keukens. Bij dePauwWonen vindt u een uitgebreid aanbod aan prachtige sfeervolle en wereldse plafondlampen. Van oosters tot aan landelijk en mozaïek tot aan kristal, u komt het allemaal tegen bij ons. Hierdoor vindt u altijd wel een prachtige plafonnière waar u al die tijd al naar op zoek bent.

Hoe u uw plafonnière of plafondlamp kunt ophangen

Het aansluiten van een plafonnière vergt enige inspanning. Zo moet u vaak eerst gaten boren voordat u de plafondlamp kunt bevestigen. Wees er bovendien zeker van dat de elektriciteit op de bewuste groep is uitgeschakeld. Controleer bovendien of er verder geen bedrading of leidingen lopen door het plafond waar u de lamp wilt ophangen. Zo is het bij een betonnen plafond is van belang om een geschikte boormachine te gebruiken.

Voor de juiste diameter van het boortje kijkt u naar de diameter van de pluggen. Hier wordt in de meeste gevallen op aangegeven welk boortje u dient te gebruiken. Het soort plug dat u uiteindelijk moet gebruiken hangt af van het soort plafond dat u heeft. Voor betonnen plafonds gebruikt u bijvoorbeeld andere pluggen dan voor gipsplaten plafonds. Deze laatstgenoemde soort behoeven namelijk een zogenaamde holle wandplug.

Strip vervolgens met een striptang de blauwe en zwarte draden die uit het plafond komen. Regelmatig worden plafonnières geleverd met een beugel of plaat waar u de kap aan bevestigt. Hier haalt u de stroomdraden doorheen. Gebruik ten slotte een kroonsteentje om de zwarte en blauwe draden aan te sluiten. Het ophangen van een plafondlamp hoeft dus niet lastig te zijn.

  • Geen producten gevonden
Boven de €50,- geen verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »