Zenza lampen

Zenza lampen

minuten lezen

Zenza lampen voor sprookjesachtige Egyptische sferen

 

Eén van de bekendste merknamen als het gaat om Egyptische lampen is die van Zenza. Dit bedrijf uit eigen bodem is ontstaan in 1993 en maakt al ruim 25 jaar prachtige handgemaakte lampen en accessoires. De populariteit van Zenza lampen is mede te danken aan hun vernieuwende ontwerpen, sublieme afwerking en zoals zij het zelf zeggen: "Zenza maakt lampen met een ziel". Zenza lampen vallen onder de noemer Filigrain lampen of gaatjes lampen en dit zijn lampen die bestaan uit opengewerkte patronen en figuurtjes. Dankzij de gaatjes in de lampen verschijnen er in de avond prachtige lichteffecten op de muren en op het plafond en dit zorgt voor een prachtige Oosterse sfeer. Met Egyptische lampen van Zenza creëert u zodoende een ware 1001-nacht ambiance in de ruimte en worden de avonden thuis iets om naar uit te kijken. Bij dePauwWonen.nl vindt u een groot assortiment aan Zenza lampen in diverse soorten. Zo zijn er veel verschillende vormen, kleuren en patronen beschikbaar. De collectie handgemaakte lampen van Zenza is heel breed namelijk van hanglampen tot wandlampen, plafond- en tafellampen. De Zenza lamp wordt in verschillende opstellingen en combinaties gebruikt en 1 van de meest populaire plekken in huis is direct boven een eettafel. Vaak worden verschillende vormen en patronen met elkaar gemengd zodat er een speelse en rijke opstelling van lampen boven de tafel hangt en dit wordt dan doorgetrokken naar de wanden met wandlampen en naar dat donkere hoekje in de vorm van een Zenza tafellamp. Zo heeft u de sprookjesachtige sfeer niet in één hoek maar door de hele woonkamer verspreid.

 

Zenza lampen schoonmaken

De Egyptische lampen van Zenza zien er prachtig uit voor het oog, maar dat wilt u natuurlijk wel zo houden en om dit te bereiken kunt U een speciale lak kopen bij dePauwWonen waarmee U deze lampen kunt inspuiten voordat U ze ophangt. Deze speciale lak van Zenza vormt een dunne film laag over de lamp en houdt de lamp altijd mooi van kleur. Zenza lampen zijn vaak gemaakt van echt koper of messing met een zilver laagje. Ook bevatten ze fijn draadwerk dat gemaakt is van edelmetaal. Hierdoor is het aan te raden om de lampen schoon te maken met vloeibare zeep. Het reinigen van de Oosterse gaatjes lampen vereist goede en voorzichtige verzorging om de lampen zo mooi en intact mogelijk te houden. Zenza, de fabrikant zelf, geeft ook een aantal instructies voor het schoonmaken van de Egyptische lampen:

  • Breng een schuurmiddel zoals CIF met een vochtig doekje voorzichtig aan op de lamp.
  • Laat de CIF grofweg 20 minuten indrogen, totdat deze wit is uitgeslagen.
  • Verwijder deze met een droge doek of wrijf het zachtjes weg.
  • Verwijder bij intensieve reiniging de elektra.
  • Gebruik nóóit een zilverpoets middel! Hierdoor raakt de zilveren laag los.

 

Haal het meeste uit uw Zenza lamp

Om de gaatjes lamp goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat u de juiste wattage kiest voor in de lamp. Op deze manier kan er na de aankoop het meeste plezier aan de Zenza lamp worden beleefd. Hoeveel wattage moet er eigenlijk in een Egyptische filigrain lamp worden gedraaid? Het kiezen van de juiste hoeveelheid wattage is belangrijk omdat deze erg sfeerbepalend is. Als U een lamp wilt gebruiken voor direct boven de eettafel, dan is het belangrijk dat U genoeg lichtval op tafel heeft maar het licht moet ook niet in Uw ogen schijnen. Er zijn verschillende soorten lampen, zoals de gloeilamp, ledlamp en de spaarlamp. Om te beginnen raden wij spaarlampen af voor Zenza lampen omdat dit vaak niet sfeervolle lampen zijn. Wanneer u een mozaiëk lamp koopt dan is de spaarlamp daarentegen wel geschikt, omdat het glas voor de lichteffecten en kleuren zorgt. Gebruik van gloeilampen wordt ook afgeraden, simpelweg omdat het slecht voor het milieu is. De beste en laatste keuze blijft dus de LED lamp. Een LED lamp is zuinig, sfeervol en bestaat in verschillende licht kleuren. Wilt U schaduweffecten van Uw Zenza lamp dan raden wij een doorzichtige glas bol aan en wilt U dat niet dan een troebele glas bol voor de lichtbron. Neem een kijkje in ons assortiment en vindt de voor u perfecte Zenza hanglamp! Mocht u vragen hebben met betrekking tot onze lampencollectie, neem gerust contact met ons op.

 

dePauwWonen brengt U in Oosterse sferen!

Delen
Categorieën
LampenAccessoiresMeubelsTuin & TerrasKidsPetsLifestylede PauwStijl ClubCadeaubonSaleOver onsKlantenserviceMijn account