Maak je woning lente klaar met deze tips!

Maak je woning lente klaar met deze tips!

De lente is begonnen en om dit zonnige seizoen te openen is je woning lente klaar maken geen overbodige luxe. Maar waar moet je beginnen? Zo zijn er een heleboel kleine dingen wat je kunt doen om je huis gelijk een lente look te geven. Wij van dePauwwonen.nl geven je graag wat tips, zodat jij helemaal klaar bent voor de lente!

Maak je woning lente klaar met deze tips!

Grote schoonmaak

Een lente klaar huis begint natuurlijk met een grote lenteschoonmaak. Vaak weet je niet eens wat je allemaal in huis hebt en ook de kleine hoekjes worden tijdens de wekelijkse schoonmaak vast wel eens vergeten. Om geen enkel plekje in huis te vergeten kun je het een schoonmaaklijst maken. Maak een schema voor jezelf waar je wilt beginnen en houdt deze lijst dan ook netjes bij. Begin bijvoorbeeld in keuken; maak alle kastjes leeg en sop de kasten goed uit. Voordat je de kasten opnieuw inricht kun je ook de inhoud van de kastjes voorzien van een fris sopje. Zo krijg je alle items één voor één in je handen en kun je ook direct uitzoeken wat je wel gebruikt en wat niet. Op deze manier worden de kasten ook wat leger en kun je de spullen die je niet meer gebruikt verkopen, weggeven of weggooien. Als je jaarlijks zo’n grote schoonmaak houdt, maak je weer ruimte voor nieuwe spullen en houd je de woning ook goed op orde. Want een schoon opgeruimd huis zorgt ook voor rust in het hoofd.

Haal de donkere kleuren uit huis

In de wintermaanden wordt het huis vaak voorzien van warme en gezellige woonaccessoires. Tijdens een heerlijke lentedag wil je bijvoorbeeld niet meer wegkruipen onder een wollen fleecekleed. Uiteraard kan het wel lekker blijven om op de bank een fleecedeken te hebben liggen. Verruil deze dan voor een zomers kleurtje, denk aan plaid flower of plaid sea. Ook de kussens op de bank is vaak een sfeerbepaler. Haal de donkere kussens weg en zet er leuke, vrolijke kussens neer, waardoor je binnen een handomdraai een compleet andere uitstraling krijgt.

Geef je huis een make-over

Is het schoonmaken en de donkere kleuren verruilen voor zomerse tinten niet voldoende? Staar je dan niet blind aan de woonaccessoires en pak de salontafel op en zet deze op een andere plek. Deel de woonkamer compleet anders in waardoor je weer een frisse blik krijgt op de kamer. Naast het herinrichten van de bestaande meubels kun je deze natuurlijk ook aanvullen met een leuke bijzettafel, windlicht of schaal. Ben je nog niet overtuigd? Ga dan voor een nieuwe kleur op de muur of hang leuke wanddecoratie op. Kortom, je kunt de lenteschoonmaak zo gek maken als jezelf wilt!

Zit je na deze tips nog steeds een beetje in een winterdip? Blijf niet te lang hangen en schakel de hulp van dePauwWonen in.

  • Geen producten gevonden
Boven de €50,- geen verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »