Een mooie lampenkap geeft de lampenvoet zijn karakter

Een mooie lampenkap geeft de lampenvoet zijn karakter

minuten lezen

Een mooie lampenkap geeft de lampenvoet zijn karakter

 
Als het gaat om lampen, zijn schemerlampen de sfeerbrengers bij uitstek. dePauwWonen heeft daarom een uitgebreide collectie lampvoeten en lampenkappen samengebracht. Een van de leuke dingen aan schemerlampen is dat ze bestaan uit een lampvoet en een lampenkap. Doordat je deze twee elementen los van elkaar kan uitkiezen, is het mogelijk om je eigen lamp samen te stellen. Je kan zo bijvoorbeeld een eenheid in huis creëren door verschillende lampvoeten dezelfde kap te geven, of juist andersom, waarbij je dezelfde kappen gebruikt voor een staande, of een tafellampvoet
 
Lampenkap Jersey Groen Cilinder in 8 maten
 

De keuze van een lampenkap.

 
Ten eerste springt natuurlijk direct de kleur van de lampenkap in het oog. We hebben lampenkappen in een breed scala aan verschillende tinten en kleuren. Kies de kleur van je kap uit aan de hand van de kleurstellingen die je sowieso al in je huis hebt. Als je houdt van gedempte kleuren kan je een mooie kap in gebroken wit of crème uitkiezen. Als je liever bontere kleuren om je heen hebt zijn er een groot aantal felle, vrolijk makende kleuren kappen beschikbaar. Bedenk ook dat sommige kleuren elkaar kunnen contrasteren en complimenteren. Zoals een blauwe fluweel Petrol lampenkapbij een interieur met veel hout of een zwarte kap in een kamer waar wit de boventoon voert. 
 
Lampenkap Fluweel Petrol Blauw Cilinder in 6 maten
 
We hebben lampenkappen voor elk interieur type, van industrieel tot strak modern, klassiek of met een leuk kap met jungleprint. De kap die je uitkiest is volledig afhankelijk van je eigen smaak en de woning inrichting zoals jij die mooi vindt.
 
Lampenkap Topa Cilinder in 4 maten
 
Ook is het belangrijk om te letten op de manier waarop een lampenkap het licht uitstraalt. We hebben kappen die zijn gemaakt van (semi)transparante stof met schelpen voor een uniek en sjiek uitstraling, waarbij het lamplicht niet alleen naar boven en onder schijnt, maar ook door de kap zelf, gefilterd naar buiten komt. Als je eerder een schemerlamp wilt gebruiken om een bepaalde plek in je woning wat extra nadruk te geven kan je ook kiezen voor een schemerlamp die een niet-doorschijnende stof heeft. Denk daarbij ook aan wat voor kleur de binnenkant van de lampenkap heeft; een witte voering zal het licht helder verspreiden en de kleur van het lamplicht niet veranderen. Een neutraal grijze tint geeft een iets sfeervoller effect en een zwarte voering zal het licht van je schemerlamp nog contrastrijker maken.
 
Vloerlamp Jordan

De juiste maat voor de juiste lamp.

 
Tot slot is de maat van de kap iets om op te letten bij de aanschaf van een lampenkap. Door de juiste grootte te kiezen zal het design van je lampvoet nog beter naar voren komen. Kijk goed naar wat de voet nodig heeft en wat de goede omvang is voor jouw situatie. Bovendien zal de grootte van de kap ook invloed hebben op de manier waarop het licht wordt verspreidt: Een grote kap van 50 centimeter diameter zal de ruimte op een meer egale manier verlichten, terwijl een klein kapje juist een bepaalde plek kan uitlichten met een veel gerichter licht.
 

Ledlampen

Zoek ook een ledlamp uit die goed samengaat met de kap die je hebt gekozen. Kies je voor een sterk en helder licht als je een grotere kap hebt waarmee je een heel deel van de ruimte wilt verlichten, of juist een iets warmere, minder sterke lamp als het je gaat om het aanbrengen van een detail in de gehele verlichting van de kamer. 
 
Het is ontzettend leuk om een geheel eigen combinatie te maken tussen lampvoet en kap en bij Depauwwonen raak je nooit uitgekeken. Want met een nieuwe kap verander je de looks van je schemerlamp direct en geeft je ook meteen je interieur een metamorphose! 
 
Lastig om een goede combinatie te maken tussen al die lampenkappen en lampvoeten? Neem contact met ons op via [email protected] wij adviseren je graag bij je keuze.
 
 
Delen
Categorieën
LampenAccessoiresMeubelsTuin & TerrasKidsPetsLifestylede PauwStijl ClubCadeaubonSaleOver onsKlantenserviceMijn account