Plafonnières

Plafonnières

Een plafonnière, in het Nederlands ook wel plafondlamp, wordt veelal in woonruimtes gebruikt om een breed licht te verspreiden. In deze blog zullen plafonnières en hanglampen als één en hetzelfde worden beschouwd, maar er zijn ook ondernemers in de lampenindustrie die dit als twee losstaande lampensoorten erkennen.

Prachtige plafonnières voor sfeervolle plafondverlichting

 

Een plafonnière, in het Nederlands ook wel plafondlamp, wordt veelal in woonruimtes gebruikt om een breed licht te verspreiden. In deze blog zullen plafonnières en hanglampen als één en hetzelfde worden beschouwd, maar er zijn ook ondernemers in de lampenindustrie die dit als twee losstaande lampensoorten erkennen. Zo nemen plafonnières minder ruimte in beslag omdat ze veelal kleiner in omvang zijn. Wanneer mensen op zoek gaan naar nieuwe sfeervolle verlichting denkt men meestal niet meteen aan plafonnières. Ze worden vaak als degelijk en standaard beschouwd, maar wij van dePauwWonen.nl zijn ervan overtuigd dat plafondlampen allesbehalve standaard zijn. Integendeel, onze plafonnières zijn in veel unieke vormen en leuke kleuren beschikbaar. Zo maakt u van een plafonnière een eyecatcher die alles behalve saai is! Bent u nog niet helemaal overtuigd van wat plafondlampen te bieden hebben? Of wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van een plafonnière? Lees dan snel verder, want in deze blog gaan we alles over de mogelijkheden en voordelen van plafonnières bespreken.

 

Wat houdt een plafonnière in?

Een plafonnière is een deftig Frans woord voor plafondlamp. De plafondlamp is één van de meest gebruikte lampensoorten ter wereld waardoor er heel veel verschillende modellen van beschikbaar zijn. Vaak denken mensen dat plafondlampen puur functionele lampen zijn om de ruimte te verlichten, echter tegenwoordig dienen plafondlampen steeds vaker als sierlijke sfeerverlichting. Ze hoeven niet de gehele ruimte te verlichten, ze moeten plaatselijk licht geven en mooi uitzien. Een plafonnière wordt op verschillende plaatsen gebruikt, denk hierbij aan gangen, trappen en woonkamers. De naam ‘plafondlamp’ veronderstelt dat de lamp enkel aan een plafond bevestigd kan worden, echter veel plafonnières kunnen ook tegen de muur geplaatst worden.

 

Voordelen van een plafonnière

Eén van de grootste voordelen van een plafonnière is dat deze weinig plek in beslag neemt. Dit kan in veel situaties erg handig zijn, bijvoorbeeld als u over een laag plafond beschikt en de kamer wat lager is. Een normale hanglamp zou dan niet prettig zijn, omdat u telkens uw hoofd stoot! Daarnaast zijn plafonnières tegenwoordig steeds moderner en sierlijker en in oneindig veel soorten beschikbaar. Het imago en de designs van plafondlampen zijn de afgelopen jaren van ́saaitjes ́ naar modern en stijlvol veranderd. In ons assortiment vindt u vele plafonnières terug in verschillende vormen, kleuren en materiaalsoorten. Zo hebben we bijvoorbeeld gekleurde mozaïek lampen voor een gezellige, warme sfeer, maar ook filigrain lampen of lampen gemaakt van kristal, metaal of chroom.

 

Het vinden van de geschikte plafondlamp

Het eerste wat u zich af moet vragen bij de aanschaf van een plafondlamp is wat de locatie van de verlichting gaat worden. Iedere soort ruimte vraagt namelijk om een ander type verlichting. Zo is een fellere lamp soort prettig in badkamers, terwijl u in de woonkamer juist een sfeervolle plafondlamp wil die een mooi lichteffect geeft. Als u de locatie van de lamp heeft beslist, kunt u gaan nadenken over het soort design. Bij dePauwWonen.nl vindt u een breed assortiment aan design plafonnières van verschillende merken in diverse vormen, kleuren en formaten. Het is tenslotte vooral aan u om te experimenteren met de soort lamp die u kiest.

Mocht u vragen hebben met betrekking tot onze lampencollectie, neem gerust contact met ons op. Ook helpen wij u graag met het geven van een passend advies. Neem een kijkje in ons assortiment en vindt de voor u perfecte plafonnière!

  • Geen producten gevonden
Boven de €50,- geen verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »