Kralen gordijnen

Kralen gordijnen

Kralengordijn als gezellige decoratie

Overweegt u om een vliegengordijn aan te schaffen, maar ziet u in elke winkel enkel de saaie en dure (vaak lelijke) vliegengordijnen? Misschien is een kralengordijn dan wel iets voor u! Kralengordijnen hebben een dubbele functie, enerzijds zijn ze mooi en decoratief, anderzijds hebben ze ook een praktische functie. Kralengordijnen zijn namelijk een ideale manier om vliegen of muggen buiten de kamer te houden, net zoals de standaard vliegengordijnen. Geen vliegen meer in uw drankje en geen irritant gezoem door de woonkamer, heerlijk toch! Zeer handig dus in de warmere maanden wanneer de insecten weer tevoorschijn komen, of als je gewoonweg gezellig buiten in de tuin wilt zitten. Daarnaast passen de gordijnen ook in de overige maanden perfect in elke woonruimte of bij de tuin. Zo kunnen de gordijnen van kralen het interieur op verschillende manieren opvrolijken. Denk aan het plaatsen van het kralengordijn bij een deuropening om te zorgen voor een mooie entree, of zelfs in de slaapkamer om deze kleurrijker te maken. Zodra het zonlicht op de kralen valt komen de mooiste kleuren u tegemoet. Bekijk ook onze informatieve Blog sectie over verlichting, meubels en woonaccessoires.

Voordelen van een kralengordijn

Een kralengordijn kent verschillende voordelen ten opzichte van de vliegengordijnen uit de doorsnee stadswinkel. Een fleurige kraal oogt een stuk mooier en zorgt voor een echte verrijking in uw huis of tuin. De vliegengordijnen uit de winkel zijn vaak enkel in saaie kleuren verkrijgbaar en van de goedkoopste materialen gemaakt waardoor deze niet lang meegaan. Een laatste voordeel van een kralengordijn is dat kralen een stukje zwaarder zijn dan de ‘normale’ stoffen vliegengordijnen. Hierdoor zal het gordijn snel en goed sluiten als u door het gordijn naar uw tuin of balkon of andere kamer loopt. Er zal op deze manier geen vlieg of ander insect naar binnen komen.

Het kiezen van een geschikte kralengordijn

Er zijn veel leuke kralengordijnen die allemaal weer in een ander opzicht uniek zijn. Zo heeft elk gordijn andere kleuren kralen en bestaan er gordijnen met diverse kleurencombinaties of juist gordijnen met dezelfde tinten kralen. Bij dePauwWonen.nl vindt u een breed assortiment aan kralengordijnen met verschillende soorten kralen, bijvoorbeeld glaskralen. Zo zijn er leuke felle kleurtjes om het huis kleurrijk te maken, maar er zijn ook meer rustigere neutrale kleuren voor wanneer u een kralengordijn wilt hebben die niet te druk oogt bij uw overige interieur. Dit laatst genoemde gordijn is gemaakt van melkwit en transparant glas, waardoor het veel rustiger oogt dan de andere gordijnen. Bij alle kralengordijnen zijn de strengen met kralen afgewerkt met een leuk belletje aan het eind.

Eenvoudig kralengordijnen monteren en bevestigen

Kost het ophangen van een kralengordijn veel moeite? Helemaal niet! Een kralengordijn is ontzettend eenvoudig om te monteren. Het gordijn hangt slechts aan twee kanten vast en deze punten zitten gelast aan de beugel waaraan twee openingen zitten. Door deze openingen kunt u schroeven draaien om het gordijn te bevestigen. Dat is praktisch alles wat u hoeft te doen zodat de beugel vast hangt. Het bevestigen kost maar een paar minuten tijd! De koorden en kralen die eraan vastzitten zijn kant en klaar.

Mocht u vragen hebben met betrekking tot onze collectie van kralengordijnen of wilt U een speciale maat, neem gerust contact met ons op. Ook helpen wij u graag met het geven van een passend advies. Neem een kijkje in ons assortiment en vindt de kralengordijn die bij u past!

  • Geen producten gevonden
Boven de €50,- geen verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »