Kapstokken

Kapstokken

Kapstokken

Er zijn een aantal onmisbare meubelstukken die elk huishouden nodig heeft. Kapstokken zijn daar een voorbeeld van. Een kapstok is namelijk speciaal ontworpen voor het ophangen van een jas of een hoed. Kapstokken bevinden zich daarom vaak in de gang of hal. Hierdoor kan men zijn of haar jas bij binnenkomst direct ophangen. Daarnaast zijn er zelfs kapstokken die mogelijkheid bieden om ergens onderin een paraplu neer te zetten. Bekijk ook onze informatieve Blog sectie over verlichting, meubels en woonaccessoires.

Wie de kapstok heeft uitgevonden is onduidelijk. Sommigen zeggen dat de Amerikaanse president Thomas Jefferson de houten kapstok heeft bedacht. In de 18e eeuw werden jassen of andere kledingstukken die niet werden gebruikt ergens plat neergelegd of opgehangen aan een haak. Rond 1850 ontstond het idee om hiervoor een speciaal meubelstuk te ontwerpen. In deze tijd werden dan ook vele soorten hangers in het leven geroepen. Desondanks kwam de draadhanger er pas in de vroege jaren van de 20e eeuw.

De mooiste kapstokken

Bent u op zoek naar leuke kapstokken gemaakt van teakhout? Dan bent u bij dePauwWonen op het juiste adres! Deze oosterse kapstokken zijn ingelegd met vierkante panelen van mozaïek kunt u verkrijgen in zowel transparant als gekleurd mozaïek. Voelt u dus vooral niet bezwaard om hierover vrijblijvend contact op te nemen met onze klantenservice! Ook kapstokken industrieel volledig van metaal of deels afgewerkt met zwaar acacia houten planken zijn vertegenwoordigd in de collectie van dePauwWonen.

Waarom een kapstok?

Het is natuurlijk geen gezicht als u overal in de gang jassen heeft liggen. Of wat dacht u van al die hoeden en paraplu's die door het huis heen zwerven? Bovendien is het vervelend als u overal jassen tegenkomt die na een regenbui niet goed droog willen worden. Al deze irritatie punten kunt u met een mooie en stevige kapstok op een eenvoudige manier voorkomen. Met een kapstok bergt u immers niet alleen al uw jassen, hoeden en paraplu's op een centrale plek op. Daarnaast drogen jassen aan een kapstok beter dan wanneer ze op een stapel liggen. Uiteraard ziet het er met een kapstok allemaal even wat netter uit.

De wand kapstokken van dePauwWonen zijn geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. Deze kapstokken nemen weinig ruimte in, maar zijn wel stevig genoeg om ook de wat zwaardere jassen te kunnen dragen.

 

  • Geen producten gevonden
Boven de €50,- geen verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »