Kamerschermen

Kamerschermen

De oorsprong van kamerschermen ligt in China waar dit meubelstuk werd gebruikt om een ruimte in verschillende oppervlaktes te verdelen. Dit werd een hip item waaruit het zich uiteindelijk over de jaren verspreidde naar de rest van Oost-Azië, Europa en ook Nederland!

Een kamerscherm of paravent is een meubelstuk die meestal bestaat uit meerdere panelen, die verbonden zijn door scharnieren of op andere wijze. Kamerschermen kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt en in verschillende ontwerpen. Ze kunnen gebruikt worden voor zowel praktische als decoratieve functies in het interieur van een huis. We zien kamerschermen ook toegepast worden als hoofdbord achter een bed met aan weerskanten 1 of 2 nachtkastjes.

Met een kamerscherm kunt u een kleine of grote ruimte makkelijk verdelen en/of afschermen. Hierdoor wordt een kamerscherm ook wel een kamerverdeler genoemd. Als u bijvoorbeeld uw slaapkamer of keuken wilt afscheiden kan dit prima met een kamerscherm, maar uw rommelhoek tijdelijk verbergen kunt u ook heel goed verbergen met dit meubelstuk. Ze zijn ook ligt van gewicht waardoor u ze makkelijk kunt inklappen en kunt opbergen als u deze niet meer nodig heeft. 

  • Geen producten gevonden
Boven de €50,- geen verzendkosten
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »